Do góry

Dania główne Przepis na:

grochówka na wędzonce

grochówka na wędzonce

Autor: MEJRABEL

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano: 14.05.2011

Odsłon: 1209

Bardzo syta i pyszna

Składniki

  • wędzone kości, 1/2 kg.
  • Boczek wędzony, 20dkg.
  • kiełbasa dobrej jakości, 10dkg.
  • groch łuskany, 30 dkg
  • włoszczyzna, wd.uzn.
  • cebulka, 1 duza
  • makaron gruby np.kolanka, 10 dkg
  • ziemniaki, 2 nie duze
  • majeranek,szałwia ,tymianek ,rozmaryn i lubczyk, po łyżeczce
  • rosołek z zielem angielskim i liściem laurowym z Winiar, 2 kostki
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Groch namoczam na min.2 godz.Wywar gotuje na kostkach z włoszczyzną dodaje groch,boczek i kiełbaske.Cebule podsmażam na maśle i wszystko gotuje ok.1godz.Na koniec gotowania dodaje zioła i rosołki.Makaron gotuje aldente ,osobno .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń