Do góry

Dania główne Przepis na:

Hawajskie szaszłyki z kurczakiem, papryką i ananasem

Hawajskie szaszłyki z kurczakiem, papryką i ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 382 Ocena: 5713

Dodano:

Odsłon: 831

Lubię połączenie ananasa i kurczaka:). Dlatego powstały te szaszłyki, do których ananas jest ważnym dodatkiem. Jego słodko-kwaśny smak dobrze komponuje się z delikatnym drobiowym mięsem i papryką. Szaszłyki możemy ugrillować a poza sezonem upiec w piekarniku.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 ananas
  • 1 duża papryka
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ananasa obieramy. Filet, ananasa i paprykę kroimy w sporych rozmiarów kostkę.

  2. Wszystkie składniki na zmianę nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Z każdej strony posypujemy solą i pieprzem.

  3. Szaszłyki grillujemy na grillu lub pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń