Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z pieczarkami pod paprykowo-serową kruszonką

Dania główne

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 638

Dodano: 19.03.2017

Odsłon: 51114

Ciasto? Owoce? Pozory mylą:). Filety z pieczarkami zapiekane pod paprykowo-serową kruszonką robią prawdziwą furorę. Świetne na imprezę, bo całość można przygotować wcześniej a przed podaniem wrzucić do piekarnika. Zachwyt gości gwarantowany:).

Składniki

  • 1 słoik selera konserwowego
  • 200g szynki w kawałku
  • 5 korniszonów
  • 3 jajka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo.

  2. Szynkę, korniszony i jajka kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Seler i kukurydzę odcedzamy z zalewy.

  3. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jedyneczka 3 dni temu zamiast kurczaka szynka konserwowa, zamiast pieczarek seler konserwowy, a kruszonka z kukurydzy i szczypiorku...a wyjdzie z tego bigos :)

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń