Do góry

Zupy Przepis na:

Kapusniak z młodej kapusty

Kapusniak z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 277

Dodano:

Odsłon: 727

Najlepiej smakuje z ziemniakami podanymi osobno i pokraszonymi skwarkami ze słoniny lub boczku.

Składniki

  • Mała główka młodej kapusty
  • Pomidory 4 szt.
  • Żeberko wieprzowe
  • Sól
  • Pieprz
  • Ocet
  • Cukier
  • Kostka rosołowa
  • Smalec 1 łyżka
  • Niecała łyżka mąki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy 2,5l wody. Gdy woda się zagotuje wrzucamy mięso i dodajemy kostke rosołową.

  2. Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodajemy pokrojoną kapustę. Pomidory obieramy ze skórki,kroimy i dodajemy do zupy. Dodajemy sól,pieprz i cukier do smaku. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy ocet do smaku.

  3. Na patelni rozgrzewamy smalec dodajemy mąkę i chwilę mieszamy. Zasmażkę wlewamy do zupy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń