Do góry

Dania główne Przepis na:

Kofty wieprzowe

Kofty wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 461 Ocena: 9228

Dodano:

Odsłon: 10617

Kofty wieprzowe

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego (ja użyłam łopatki wieprzowej)
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 1 płaska łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżka poszatkowanej świeżej mięty lub świeżej kolendry
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • pół łyżeczki mielonej chili
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy do niego, pokrojoną w bardzo drobną kostkę, czerwoną cebulę i rozdrobniony czosnek. Do całości wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Z mięsa formujemy klopsiki (moje były wielkości piłeczek pingpongowych) i smażymy z wszystkich stron na średnim ogniu, około 5 minut. Nie smażcie ich za długo, powinny być soczyste. Koftami można nafaszerować chlebki pita lub placki tortilli i uzupełnić je o sałatę lodową, czerwoną cebulę, jogurt i plasterki chili. Sami już ocenicie, co Wam do tego pasuje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 09 maja 2016 Pycha <3 Uwielbiam takie...tylko rezygnuję ze świeżej kolendry...taki uraz po ostatnich wakacjach :D Nie sądziłem, że do wszystkiego (serio) można dodawać :P Odpowiedzi: 2 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń