Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki a'la gołąbki

Kotleciki a'la gołąbki

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 234

Dodano:

Odsłon: 516

Smakują tak samo jak gołąbki ale nie trzeba ich zawijać w liście kapusty.

Składniki

  • Mięso mielone 500 g
  • Kawałek białej kapusty
  • Woreczek ryżu
  • Cebula 1 szt
  • Niecała szklanka bułki tartej
  • Jajka 2 szt
  • Mąka
  • Sól
  • Pieprz
  • Przecier pomidorowy
  • Kostka rosołowa
  • Cukier
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać ugotowany ryż,pokrojoną kapustę i cebulę. Dodać jajka, bułkę tartą,przyprawy i wyrobić masę. Formować niewielkie kotleciki, obtoczyć je w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

  2. W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu. Może być ten na którym smażyliśmy kotleciki. Ułożyć na tłuszczu kotleciki i zalać wrzątkiem. Dodać kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy,sól,pieprz i odrobinę cukru. Chwilę pogotować. Na końcu aby zagęścić sos dodajemy łyżkę mąki rozrobioną z zimną wodą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 27 czerwca Wyglądają bardzo apetycznie
nic tylko zajadać i łatwe do przygotowania
Super pomysł )
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń