Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokieciki z "ruskim" farszem

Krokieciki z ruskim farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 11

Dodano:

Odsłon: 6641

Delikatne, kruche krokieciki z farszem jak na pierogi ruskie. Świetnie smakują z czerwonym barszczykiem.

Składniki

  • mleko
  • wafle tortowe (kwadratowe), parę sztuk
  • Bułka tarta
  • farsz do pierogów ruskich
  • olej
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jeżeli zostało Ci trochę farszu na pierogi możesz go łatwo wykorzystać do krokietów. Podziel każdy wafel na cztery części (małe kwadraty).

  2. Podgrzej mleko, aby było letnie. Każdy wafel zamocz w mleku ( pamiętaj aby zrobić to szybko bo inaczej mogą się rozpuścić). Połóż wafel na desce, nałóż farsz i delikatnie zwijaj. wafel nie może być za twardy bo się łamie ani za miękki gdyż się rozpada.

  3. Zwinięty wafel obtocz w bułce tartej a następnie opiekaj na złoty kolor .

  4. Podawaj na gorąco. Idealnie pasuje do barszczu czerwonego.

  5. Krokiety nie nadają się do ponownego podgrzewania. Można użyć innych farszów np. mięsnego , warzywnego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kokolo 30 sierpnia 2010 Dość ciekawe i chyba wiem co będzie u mnie na obiadek w piątek :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 27 sierpnia 2010 Fajny przepis, będzie ciekawą odmianą od tradycyjnych krokietów. :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

teress 27 sierpnia 2010 oczywiście że wychodzi :) myślę, że farsz z grzybami i kapustą będzie równie dobrze pasował - jak zrobię dam znać.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 26 sierpnia 2010 ciekawy pomysł (ale czy naprawdę to wychodzi?) chociaż wolę tradycyjny z kapustą i grzybami

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megs 26 sierpnia 2010 Ciekawy pomysl, do wyprobowania oczywiscie... :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń