Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z czerwoną fasolą

Kurczak z czerwoną fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9469

Dodano:

Odsłon: 5272

Kurczak z czerwoną fasolą

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 chili
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka krojonych pomidorów
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • ćwierć łyżeczki mielonego kuminu
  • szczypta cynamonu
  • pół łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka kroimy w większą kostkę i doprawiamy solą, pieprzem, kuminem, kolendrą i cynamonem, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie obsmażamy je na rumiany kolor. Następnie dodajemy do nich pokrojone w kostkę cebulę i chili, a także rozdrobniony czosnek. Wszystko smażymy około 5 minut. Do mięsa wlewamy pomidory, a także fasolę z zalewą, dodajemy cukier. Całość gotujemy na średnim ogniu około 15 minut. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 19 stycznia Doszedłem do kuminu i to danie zostaje skradzione :P Pozdówka ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 stycznia Ten talerz krzyczy: "Zjedz mnie, zjedz mnie" ;p
Pyszne jedzonko, bo kurczaczek z takimi dodatkami i przyprawami zawsze świetnie smakuje :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 18 stycznia Przepyszne danie! a zestaw przypraw jest wrecz boski! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń