Do góry

Sałatki Przepis na:

Kuskus z brokułami i indykiem

Kuskus z brokułami i indykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9317

Dodano:

Odsłon: 8080

Kuskus z brokułami i indykiem

Składniki

  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 300 g piersi z indyka
  • 300 g mrożonych brokułów
  • 1 mała czerwona cebula
  • garść kiełków z rzodkiewki
  • pół łyżeczki rozmarynu
  • szczypta mielonej słodkiej papryki
  • szczypta mielonej chili
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Indyka kroimy w sporą kostkę, dodajemy do niego sos sojowy, rozmaryn, słodką paprykę, chili, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem (1 cm ponad kaszę), przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie kaszę rozdrabniamy widelcem i przesypujemy do miski. Indyka smażymy na złoty kolor, brokuły gotujemy al dente, dorzucamy do kaszy. Do całości dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, kiełki, sok z cytryny, sól i pieprz, mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 lutego 2018 Znowu mięcho, a chciałem dziś wegańskie danie ;)
Pycha, ale nie mów nikomu xD
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń