Do góry

Napoje Przepis na:

Likier krówkowy

Likier krówkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9466

Dodano:

Odsłon: 12090

Likier krówkowy

Składniki

  • 0,6 l wódki
  • 350 g krówek
5-6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Krówki zalewamy wódką w dużym słoju i zostawiamy w kuchni gdzieś na wierzchu, żeby pamiętać o ich codziennym mieszaniu. Po tygodniu powinny się rozpaść. Po tym czasie spróbujcie czy pasuje Wam smak i konsystencja. Moje krówki są domowej roboty, więc pewnie trochę inaczej będą oddawały smak. Jeżeli likier będzie dla Was za rzadki, dolejcie mleka skondensowanego, jeżeli za gęsty - zwykłego mleka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń