Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron Penne ze Szpinakiem i Fetą.

Makaron Penne ze Szpinakiem i Fetą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 309 Ocena: 4129

Dodano:

Odsłon: 23107

Szybkie i proste danie idealne na piątkowy skromny obiad :-)

Składniki

  • paczka makaronu penne
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • sol i pieprz do smaku
  • 2 duże cebule
  • 2,3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki z górką kwaśnej śmietany
  • ser feta
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    Cebulę obrać,umyć i pokroić w drobną kosteczkę,wrzucić na patelnię z odrobiną oleju,gdy zacznie się rumienić wrzucić szpinak,smażyć do zredukowania wody,przyprawić solą i pieprzem,pamiętając o tym,że ser feta jest również słony,wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek,oraz śmietanę,dobrze wymieszać i smażyć dosłownie 2 min.zdjąć z ognia,dodać pokrojony w kostkę ser feta, całość wymieszać i wrzucić do odcedzonego makaronu w garnku,dokładnie wymieszać i gotowe.
    Makaron przygotowany w ten sposób jest bardzo smaczny,można również urozmaicić to danie jajkiem sadzonym.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń