Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z musztardą

Mielone z musztardą

Autor:

Przepisów i artykułów: 461 Ocena: 9231

Dodano:

Odsłon: 39369

Mielone z musztardą

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego (ja użyłam mięsa z łopatki wieprzowej)
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 jajko
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki wody
  • mleko
  • bułka tarta (do obtoczenia kotletów)
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kajzerkę moczymy w mleku. Mięso wkładamy do miski, dodajemy do niego pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek, jajko, musztardę, sól, świeżo zmielony pieprz i odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Dodajemy wodę i wyrabiamy tak długo, aż mięso przestanie nam się kleić do dłoni. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu z obu stron, do zrumienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń