Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki ze szpinakiem.

Naleśniki ze szpinakiem.

Autor: radekzimny1

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 18

Dodano: 25.11.2010

Odsłon: 3517

Przepyszne danie na kolację.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z proporcji 1 szklanka mleka,2 jajka,szklanka wody,1,5 szklanki mąki i szczypty soli mieszamy mikserem masę i smażymy nalesniki.

  2. Szpinak rozmrozić,wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem.Dusić na wolnym ogniu ok. 5min.Dodać śmietanę cały czas mieszając.Doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką.Przestudzić i dodać 10dkg żółtego sera.Wymieszać.

  3. Otrzymaną masą szpinakową przesmarować naleśniki zwijając je w rulony.Ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu.posypać resztką sera,oprószyć pieprzem.Zapiekać w piekarniku do roztopienia się sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń