Do góry

Śniadania Przepis na:

Placki ryżowe

Placki ryżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 463 Ocena: 9578

Dodano:

Odsłon: 21952

Placki ryżowe

Składniki

  • 200 g białego ryżu
  • 3 średnie jabłka
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 5 łyżek mleka
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta cynamonu
  • olej rzepakowy
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do przepisu dodałam parę składników od siebie, czegoś mi po prostu brakowało. Ryż gotujemy do miękkości. Jabłka myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do miski wrzucamy ryż, jabłka, resztę składników i dokładnie mieszamy, odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie rozgrzewamy olej i smażymy placki na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń