Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy Bananowo-Kefirowe.

Racuchy Bananowo-Kefirowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 287 Ocena: 3693

Dodano:

Odsłon: 483

Propozycja na pyszne śniadanko.

Składniki

  • 15 szt.
  • 2 banany
  • 1 jajko L
  • 1 szkl.kefiru
  • 1-1,5 szk.mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 2,3 łyżki cukru trzcinowego
  • pół łyżeczki sody
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • ulubione owoce
  • jogurt naturalny i konfitura
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W miseczce rozgnieść widelcem banany na papkę,wbić jajko i wymieszać


  2. następnie wsypać sól,cukier i sodę,wlać kefir i dokładnie wymieszać,wsypywać partiami mąkę i mieszać,ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
    Na patelnie z rozgrzanym olejem wykładamy łyżką ciasto i smażymy z obu stron na złoto,na średnim ogniu.
    Po zdjęciu z patelni racuszki układamy na ręczniku papierowym.
    Podawać polane jogurtem naturalnym i konfiturą z ulubionymi owocami lub posypane cukrem pudrem,albo polane śmietaną.




Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń