Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy Kefirowo-Bananowe.

Racuchy Kefirowo-Bananowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 221 Ocena: 2474

Dodano:

Odsłon: 385

Propozycja na śniadanie dla najmłodszych :-)

Składniki

  • 15-18 szt. 2 banany 1 jajko L 1 szkl.kefiru 1-1,5 szkl.mąki pszennej szczypta soli 2-3 łyżki cukru brązowego 0,5 łyżeczki sod
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W miseczce rozgnieść widelcem banany na papkę,wbić jajko i wymieszać,następnie wsypać sól,cukier i sodę,wlać kefir i dokładnie wymieszać,wsypywać partiami mąkę i mieszać,ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
    Na patelnie z rozgrzanym olejem wykładamy łyżką porcję i smażymy na średnim ogniu z obu stron na rumiano,po zdjęciu z patelni racuszki układamy na ręczniku papierowym.
    Podawać polane śmietaną,lub posypane cukrem pudrem z ulubionymi owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń