Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy Twarogowe z Ryżem.

Racuchy Twarogowe z Ryżem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 2462

Dodano:

Odsłon: 698

Mięciutkie i bardzo smaczne,można podawać z domową konfiturą lub śmietaną,fajne połączenie,to najnowsza propozycja na śniadanko lub deser-kolacje dla najmłodszych,racuszki są bardzo syte :-) Zostało mi ryżu od zupy i tak nic się nie zmarnowało.

Składniki

  • 10 szt.
  • pół woreczka ugotowanego ryżu
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • cukier waniliowy
  • mąka pszenna 4-5 łyżek
  • Dodatkowo:
  • mąka do panierki
  • olej do smażenia
  • domowa konfitura lub śmietana
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kostkę twarogu rozgniatamy widelcem w misce,wsypujemy ugotowany,zimny ryż,cukry,wbijamy jajko ze szczyptą soli,oraz wsypujemy mąkę,całość mieszamy widelcem.Mąkę wsypujemy tyle,żeby można było w rękach ulepić racuszki.
    Formujemy z masy kulki,obtaczamy w mące i spłaszczamy jak klopsy,następnie wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoto.
    Podajemy z domową konfiturą,lub kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń