Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuszki Jogurtowe z Brzoskwinią.

Racuszki Jogurtowe z Brzoskwinią.

Autor:

Przepisów i artykułów: 224 Ocena: 2502

Dodano:

Odsłon: 241

Pyszne na śniadanko,jak i na kolacje dla małych i dużych;-)

Składniki

  • 2-3 brzoskwinie
  • 2 jajka L
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 180 g serka Danio lub jogurtu naturalnego
  • 2\3 szkl.mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • oraz owoce do stworzenia jeżyka(gruszka,winogrono zielone,mandarynka,kilka borówek i parę malin,wykałaczki)
  • okruszki z ciasta szpinakowego opcjonalnie
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka zmiksować z cukrem,dodać serek lub jogurt,szczyptę soli,oraz przesiać przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,mieszamy łyżką lub mikserem krótko,tylko do połączenia składników.
    Brzoskwinie myjemy,osuszamy i obieramy ze skórki,kroimy na cienkie plasterki.
    Racuszki smażymy na patelni,na rozgrzanym oleju,wlewając ciasto małą chochelką,formując okrągłe racuszki,na wierzchu układamy plasterki brzoskwini delikatnie je dociskając,smażymy na średnim ogniu po kilka minut z jednej i drugiej strony aż racuszki się zarumienią.
    Gotowe możemy posypać cukrem pudrem.
    Żeby zachęcić dziecko do jedzenia owoców stworzyłam jeżyka,synek był zachwycony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 14 czerwca Racuszki zapowiadają się pysznie, dodanie brzoskwiń to świetny pomysł. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń