Do góry

Dania główne Przepis na:

Rybne pulpeciki na parze

Rybne pulpeciki na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 6234

Zdrowe, smaczne danie dla smakoszy rybek:)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ja zrobilam swoje pulpety z okonia( mam zapalonego wedkarza-dziadka)wiec okoni mam mnostwo. Rybke zmielilam przez maszynke, dodalam koperek swierzy, vegete, przyprawy.

  2. Nastepnie do takiej masy dodalam jajko, i zagniotlam moja mase:)Co do ilosci rybki, wedlug uznania, zalezy ile osob.Z masy formujemy male pulpeciki. Mi wyszlo ich okolo 30!

  3. W garnku do gotowania na parze, ukladamy pulpeciki i gotujemy ok 20 minut, po czym umieszczamy w miseczce i posypujemy pieprzem cytrynowym, pychotka!

  4. Pulpeciki mozna podawac z sosem pomidorowym, dobre zarowno na zimno jak i podgrzane. Smaczna zdrowa wersja dla smakoszy rybek. Goraco polecam!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń