Do góry

Dania główne Przepis na:

RYŻ Z KIEŁBASĄ

RYŻ Z KIEŁBASĄ

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 269

Dodano:

Odsłon: 8884

Pyszne

Składniki

  • 2 torebki ryżu,30 dag chudej kiełbasy,1/2 szkl. bulionu z kostki
  • szkl. smietany 12%, jajo, szkl. startego żółtego sera, sól pieprz do smaku
  • łyżka masła do anczynia żaroodpornego
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować ryz według przepisu na opakowaniu, odsączyć, wysypać z torebek, wymieszać widelcem. kiełbasę posiekać lub zmielić. Połączyć ryz z kiełbasą i bulionem, doprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Zalać śmietaną wymieszaną z jajem i połową startego sera oraz doprawioną solą i pieprzem. Zapiekankę posypać z wierzchu posostałym startym serem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekać ok. 20 min Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń