Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 414 Ocena: 7618

Dodano:

Odsłon: 1412

Sałatka z czerwonej kapusty

Składniki

  • pół czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • płaska łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, gotujemy al dente (w ilości wody, która jedynie przykryje kapustę) razem z liściem laurowym, zielem angielskim i octem, odcedzamy, studzimy i wrzucamy do miski. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przelewamy wrzątkiem na sicie, dodajemy do kapusty. Dorzucamy do nich starte na grubych oczkach jabłko, jogurt, majonez, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Można ewentualnie dolać jeszcze odrobinę octu. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń