Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z jajek i tuńczyka

Sałatka z jajek i tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 3629

Dodano:

Odsłon: 5991

Smaczna i zdrowa, zawiera dużo warzyw, które dostarczą nam potrzebnych witamin i minerałów. Idealna dla osób aktywnych i dbających o zdrowe odżywianie.

Składniki

  • Jajka 4 szt.
  • Seler naciowy 4 łodygi
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Tuńczyk w sosie własnym 2 puszki po 185 g
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Ogórki kiszone 2 szt.
  • Majonez 2 łyżki
  • Pieprz i sól do smaku
  • Sałata rzymska do podania
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo (8 - 9 minut) i pokroić w drobną kostkę.

    Selera umyć i pokroić na dość cienkie i niezbyt duże kawałeczki.

    Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę.

    Ogórki pokroić w drobną kostkę.

    Szczypiorek posiekać.

  2. Tuńczyka odsączyć z sosu i połączyć z pozostałymi składnikami, pozostawiając nieco szczypiorku do posypania sałatki. Wymieszać z majonezem i przyprawić do smaku pieprzem i solą. Ilość majonezu dostosować do swoich upodobań.

  3. Sałatę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Z liści sałaty przeznaczonych do napełnienia sałatką delikatnie odkroić wystający grzbiet, aby liście równo leżały na talerzu.

    Sałatkę w łódeczkach z liści sałaty posypać szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 kwietnia Ania, co Ty tu za pyszności zrobiłaś? :D
Tuńczyk mniami, a z takimi dodatkami ta sałatka jest przepyszna :) 6+ xD
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń