Do góry

Dodatki Przepis na:

Salceson drobiowy.

Salceson drobiowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 529

Dodano:

Odsłon: 1397

Idealna wędlinka do chleba, bardzo prosty w wykonaniu.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wymyte, oczyszczone mięso gotujemy około 1 godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości. Studzimy i obieramy, mielimy przez sitko 5 mm. W między czasie gotujemy mięso pokrojone w kawałki 3 x 3cm 30 minut.

  2. Po zagotowaniu, studzimy i wkładamy do miski ze zmielonym mięsem w której będziemy wyrabiać nasz farsz. Dodajemy szklankę wywaru z gotowania z wymieszanymi 3 łyżeczkami żelatyny, dodajemy wszystkie przyprawy i dobrze wyrabiamy farsz. Wyrobionym farszem napełniamy osłonkę poliamidową 100 mm średnicy. 35 cm. długości,napełnioną osłonkę farszem ścisło zawiązujemy z obu stron.

  3. Parzymy 90 minut w temperaturze 80 stopni Celsjusza. Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy deską obciążoną kilka godzin i wkładamy do lodówki na kilka godzin.

  4. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń