Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z mlekiem skondensowanym.

Sernik z mlekiem skondensowanym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 441 Ocena: 7676

Dodano:

Odsłon: 4436

Zawsze wychodzi,prosty i szybki do zrobienia,nie za słodki,gorąco polecam.Przepis z grup kulinarnych.

Składniki

  • 1kg twarogu 3-krotnie mielonego
  • 5 jajek L
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru
  • 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego słodzonego
  • szczypta soli
  • Dodatkowo:
  • cukier puder do posypania lub można zrobić ulubioną polewę na sernik
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka oddzieliłam od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywną pianę.
    Do dużej miski przełożyć mielony twaróg, wrzucić żółtka,wlać mleko skondensowane,wsypać budynie śmietankowe (proszek) i zmiksować do połączenia składników. Łyżką,delikatnie wmieszać do masy serowej pianę ubitą z białek.
    Przelać masę do tortownicy 24-26 cm wyłożonej papierem do pieczenia,wstawić do piekarnika na 30 min.i piec w temp.180 C,po tym czasie zmniejszyć temp.do 150 C i piec jeszcze 40 min.
    Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki,pozostawić do wystygnięcia w piekarniku.
    Wystudzony sernik posypać cukrem pudrem lub zrobić ulubioną polewę.
    Sernik nie jest za słodki,dla mnie idealny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń