Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym z maggi

Śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym z maggi

Autor: KreatywnaKasia

Przepisów i artykułów: 180 Ocena: 3194

Dodano: 07.12.2017

Odsłon: 838

przepis mojej siostry-są u nas w domu prawie na każdej imprezie-są rewelacyjne-moje ulubione,i posmak przyprawy maggi-idealnie do nich pasuje-polecam

Składniki

  • 700dag śledzi matjasów
  • OCET 10 %-6-7 ŁYŻEK
  • LIŚĆ LAUROWY ,3 ZIELA ANGIELSKIE
  • TROCHĘ VEGETY SÓL I PIEPRZ PRZYPRAWA TYPU MAGGI
  • SÓL I PIEPRZ PRZYPRAWA TYPU MAGI
  • ŚREDNI MAJONEZ
  • DUŻA ŚMIETANA 18%
  • 3 DUŻE CEBULE
  • PÓŁ PAPRYKI CZERWONEJ
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. ŚLEDZIE MOCZYMY W WODZIE PRZEZ OK 1-2 GODZ,ZMIENIAJĄC W TRAKCIE RAZ WODĘ
    ROBIMY ZALEWĘ OCTOWĄ DO ŚLEDZI-NIE ZA MOCNĄ
    CZYLI GOTUJEMY WODĘ OK 1 L Z OCTEM (6-7 ŁYŻEK),ZIELEM ANGIELSKIM I LIŚCIEM LAUROWYM,ŁYŻECZKĄ VEGETY I KILKOMA PLASTRAMI CEBULI
    STUDZIMY I DODAJEMY NASZE ŚLEDZIE,ZOSTAWIAMY MIN NA NOC
    PRZED PODANIEM WYJMUJEMY ŚLEDZIE Z ZALEWY,KROIMY ŚWIEŻĄ CEBULĘ W PLASTRY,PAPRYKĘ KROIMY W WIĘKSZĄ KOSTKĘ,DODAJEMY DO POKROJONYCH NA KAWAŁKI ŚLEDZI,MIESZAMY MAJONEZ ZE ŚMIETANĄ,DODAJEMY DUŻĄ ILOŚĆ MAGGI,DOPRAWIAMY PIEPRZEM I SOLĄ I MIESZAMY Z NASZYMI ŚLEDZIKAMI
    PODAJEMY NA STÓŁ
    SMACZNEGO!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 grudnia No i jak tu można nie lubić sledzików ;)
Super pomysł, a z tą maggi, to na pewno wyszły smakowicie :)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń