Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z curry i musztardą

Śledzie z curry i musztardą

Autor:

Przepisów i artykułów: 448 Ocena: 8754

Dodano:

Odsłon: 5139

Śledzie z curry i musztardą

Składniki

  • 2 solone filety śledziowe
  • pół małej cebuli
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 1/4 łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, od czasu do czasu można wymieniać w nich wodę. Jeżeli po tym czasie okażą się nadal bardzo słone, moczymy kolejną godzinę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przelewamy ją wrzątkiem na sicie. Osuszone śledzie kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich resztę składników, mieszamy, wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń