Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 414 Ocena: 7623

Dodano:

Odsłon: 37435

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 kubek dużego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę myjemy, wycinamy z niej głąb, szatkujemy. Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę. Z reszty składników robimy sos. Warzywa wrzucamy do miski, można je trochę pougniatać rękami. Całość polewamy sosem, mieszamy. Doprawiamy według własnego uznania. Surówkę wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń