Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 315 Ocena: 1817

Dodano:

Odsłon: 576

To jedna z moich ulubionych surówek - banalnie prosta, ale jakże smaczna. Można ją przygotować tylko w sezonie, gdy stragany uginają się od zielonych, chrupiących główek młodej kapusty. Ten krótki czas należy dobrze wykorzystać, aby zdążyć przygotować nasze ulubione potrawy z młodej kapusty.

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 duży pęczek koperku
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego gęstego
  • 2-3 łyżki majonezu *
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pieprz biały i sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści i bardzo cienko szatkujemy. Do kapusty dodajemy sporą ilość świeżo posiekanego koperku. Jogurt mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Kapustę łączymy z sosem i mieszamy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny.

    Notes

    - surówka świetnie pasuje do mięsnych dań obiadowych czy burgerów
    - może być również smacznym dodatkiem do mięs z grilla

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń