Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi w boczku

Szparagi w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 383 Ocena: 5743

Dodano:

Odsłon: 545

Szparagi z boczkiem mogą być ciepłą lub zimną przekąską. Możemy przygotować je na grillu lub w piekarniku dosłownie w kilka chwil.

Składniki

  • 1 pęczek szparagów
  • 250g boczku wędzonego, pokrojonego w cienkie plasty
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ze szparagów odrywamy twarde końcówki. Myjemy je, posypujemy solą.

  2. Każdy szparag zawijamy w jeden plaster boczku. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut do zarumienienia boczku. Na ostatnie 5 minut włączamy termoobieg.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń