Do góry

Przekąski Przepis na:

szpinakowa tarta

szpinakowa tarta

Autor: bazyliowymus

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 12.11.2012

Odsłon: 2673

jest superszybkie i superpyszne

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Naczynie żaroodporne smarujemy lekko tłuszczem i wykładamy ciastem francuskim (spód i boki), nakłuwamy widelcem, po czym wkładamy do piekarnika na 10 minut. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę i ząbek czosnku, dorzucamy szpinak i czekamy aż całość się podgrzeje. Zalewamy śmietaną i zasypujemy pokruszoną fetą, a gdy wszystko złączy się w jednolitą całość dodajemy suszone pomidory. Zawartość patelni przekładamy na podpieczone ciasto i wkładamy do piekarnika na 40 minut. Jeżeli mamy pod ręką płatki migdałowe prażymy je na suchej patelni i posypujemy nimi gotowe ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń