Do góry

Przekąski Przepis na:

Zawijaniec ze szpinakiem i pieczarkami

Zawijaniec ze szpinakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 268 Ocena: 6020

Dodano:

Odsłon: 1074

Pyszny szybka przekąska,dobre i na ciepło i na zimno,super sprawdzi się na obiad,lunch do pracy,lub piknik.do środka tak naprawdę można dać wszystko co lubicie.Ja wybrałam moje ukochane połączenie szpinaku z fetą ,pieczarki z cebulką i serrrrrr duuużo sera-pychotka-polecam

Składniki

  • op.ciasta francuskiego
  • ok 40 dkg szpinaku(u mnie mrożony)
  • 1 cebula
  • 25 dag pieczarek
  • op.sera typu feta
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 20 dkg sera żółtego
  • sól,pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrażamy,przesmażamy na łyżce masła ,żeby odparowała woda,następnie wyciskamy do niego czosnek,i wkrajamy fetę ,mieszamy ,smażymy jeszcze chwilę,doprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem,studzimy.
    Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła na złoty kolor razem z pokrojoną w kostkę cebulką,doprawiamy solą i pieprzem,studzimy.
    Ser ścieramy na tarce,ciasto francuskie rozwijamy i układamy wzdłuż na środku najpierw szpinak z fetą,na to pieczarki z cebulką i starty ser,

  2. brzegi nacinamy w paski i składamy je do środka tak żeby przykryły nasz farsz .

  3. wierzch smarujemy roztopioną łyżka masła i posypujemy pozostałym serem,pieczemy w 200 stopniach,(góra dół)przez ok 15 min
    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń