Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa pieczona w kiszonej kapuście

Biała kiełbasa pieczona w kiszonej kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 2011

Biała kiełbasa pieczona w kiszonej kapuście

Składniki

  • 200 g kiszonej kapusty
  • 2 białe parzone kiełbasy
  • mała garść suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia (ja użyłam gęsiego smalcu)
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby zalewamy wodą, odstawiamy na godzinę. Tłuszcz rozgrzewamy na patelni, wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę, chwilę smażymy. Dodajemy poszatkowaną z grubsza kapustę, grzyby razem z wodą, w której się moczyły, liść laurowy, ziele i dodatkowo pół szklanki wody, mieszamy, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ugotowaną kapustę wykładamy na dno naczynia żaroodpornego, na niej układamy ponacinane kiełbasy. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia się kiełbas.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 kwietnia No jest smaczek :) Pyszny przepis i nie tylko, jak chcą niektórzy z okazji świąt. Jak chęć, to dobre żarełko można robić nie tylko przy takich okazjach, to przecież oczywista oczywistość ;p

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń