Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące faszerowane pałki kurczaka jakich nie znasz

Chrupiące faszerowane pałki kurczaka jakich nie znasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 330

Dodano:

Odsłon: 9380

Przepis na chrupiące pałki kurczaka nadziewane farszem ziemniaczano-serowo-warzywnym . Smaczne i proste w przygotowaniu.

Składniki

  • 4 pałki z kurczaka
  • 2 duże ziemniaki
  • ½ żółtej papryki
  • ½ pęczku natki pietruszki
  • 1 czosnek
  • 150g sera
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ⅓ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki soli
  • olej do smażenia
1-2 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Chrupiące faszerowane pałki kurczaka jakich nie znasz

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut. Następnie odcedzamy i gnieciemy.

    Pałki gotujemy w osolonej wodzie przez 45 minut i odcedzamy.

  2. Kroimy drobno paprykę i natkę pietruszki, ser ścieramy na tarce a całość dodajemy do ziemniaków.
    Dodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.

  3. Zdejmujemy z pałek skórę i ją wyrzucamy a mięso obieramy do kości.
    Kości odkładamy na talerzu na bok.

    Kroimy mięso drobno i dodajemy do farszu całość dokładnie musimy wymieszać.

  4. Wymieszany farsz dzielimy na równe części i formujemy na kształt placka. Następnie kładziemy kość i formujemy na kształt pałki kurczaka.

    Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

  5. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

    Zapraszam do obejrzenia filmu.


    Gotowe...
    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń