Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 4280
Dodano: 28.11.2014
Odsłon: 5486
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie:
Nóżki i golonkę zalewam wodą ,mocze około 3 godzin ,następnie płuczę pod bieżącą wodą ,kładę do garnka i zalewam wodą do przykrycia ,nóżek i golonki ,zagotowuję.
Zbieram szumowiny ,dodaję sól,vegete, pieprz,ziele angielskie i liść laurowy ,gotuję ,(od 2-2,5 godzin )
W połowie gotowania wrzucam marchew ,seler ,pietruszkę i całą obraną cebulę i gotuję do miękkości .
Gdy wszystko jest już miękkie wykładam do miski aby przestygło, obieram nóżki i golonkę na drobne części .
Marchew ,pietruszkę, seler kroję w drobną kosteczkę .
Wywar przecedzić ( sprawdzić, czy wywar jest wystarczająco doprawiony),wlać 3 łyżki octu i zamieszać.
Mięso obrane,,warzywa ,pietruszkę zieloną ,układamy do salaterek,półmisków ,pojemników od jogurtów (według uznania ) i zalewamy przygotowanym ,przecedzonym( przestudzonym) wywarem....odstawiamy do lodówki ...
Do zalania obranego mięsa potrzeba 3 litry wywaru..........
Smacznego !!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 28 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
pyszności....:)2 Kto głosował? | Odpowiedz