Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym

Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9161

Dodano:

Odsłon: 3818

Warto stawiać na chude mięso drobiowe. By smakowało lepiej łączę je z sosem, ale nie tak by mięso pływało w sosie a by sos był smacznym, delikatnym dodatkiem:).

Składniki

  • 4 sznycle z indyka (400 g)
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • ...
  • Sos:
  • 1 cebula
  • 2 łyżki sera gorgonzola
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 200 ml śmietany 18%
  • olej
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Dodajemy posiekaną drobno cebulę. Smażymy do zeszklenia, wlewamy śmietanę, dodajemy gorgonzolę. Gotujemy do momentu aż ser się roztopi. Dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz.

  2. Sznycle posypujemy solą, pieprzem i przyprawami. Grillujemy na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej posmarowanej łyżeczką oleju.

  3. Sznycle wykładamy na talerz, polewamy wcześniej przygotowanym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń