Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-12-2019
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam smażone filety z karpia, jak zwykle prosty i bardzo smaczny przepis idealny na święta, karp sam się smaży :-) Musicie to zobaczyć :-) Prostota przy tej rybie jest najważniejsza, smażąc karpia w ten sposób uzyskamy najlepszy smak. Smacznego !!!
Filety płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy, a następnie solimy i pieprzymy z obu stron. Odstawiamy na kilka minut aby sól wniknęła w mięso ryby.
Mąkę wsypujemy do szerokiej miski i wsypujemy odrobinę soli i pieprzu.
Do miski wrzucamy pojedynczo filety i obtaczamy w mące, a następnie przekładamy na suchy talerz.
Rozgrzewamy patelnię z olejem rzepakowym ok. 1 cm, rybę wkładamy od strony skóry, gdy olej będzie mocno rozgrzany
Smażymy z obu stron po kilka minut na złoty kolor.
Gotowe !!!
Smacznego :-)
Wesołych Świąt !!!
Bardzo delikatna i smaczna ryba, którą często gotuję na obiad. Spróbuj gotowa...
Odsłon: 4752
Smaczna, zdrowa, delikatna ryba pieczona , doskonałe danie na piątek i nie ty...
Odsłon: 6756
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 18
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 17
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 18
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 17
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Składniki
Filety płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy, a następnie solimy i pieprzymy z obu stron. Odstawiamy na kilka minut aby sól wniknęła w mięso ryby. Mąkę wsypujemy do szerokiej miski i wsypujemy odrobinę soli i pieprzu. Do miski wrzucamy pojedynczo filety i obtaczamy w mące, a następnie przekładamy na suchy talerz. Rozgrzewamy patelnię z olejem rzepakowym ok. 1 cm, rybę wkładamy od strony skóry, gdy olej będzie mocno rozgrzany Smażymy z obu stron po kilka minut na złoty kolor. Gotowe !!! Smacznego :-) Wesołych Świąt !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 18
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 154