Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z kuskusem i warzywami chińskimi

Kurczak z kuskusem i warzywami chińskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9990

Dodano:

Odsłon: 1151

Kurczak z kuskusem i warzywami chińskimi

Składniki

  • 1 szklanka suchej kasy kuskus
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 2 garści mrożonej warzywnej mieszanki chińskiej
  • 1 cebula
  • pół łyżeczki czarnuszki (opcjonalnie)
  • pół łyżeczki kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem (1 cm ponad kaszę), przykrywamy talerzem. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy ją solą, pieprzem i kurkumą. Kurczaka i pokrojoną w kostkę cebulę wrzucamy na patelnię i smażymy na mocnym ogniu do zrumienienia, dodajemy warzywa, smażymy wszystko 4 minuty. Kuskus rozdrabniamy widelcem i dodajemy do niego zawartość patelni, doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem, mieszamy. Na koniec wszystko można posypać czarnuszką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń