Dania główne Przepis na:
Kurczak z kuskusem i warzywami chińskimi

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9990
Dodano: 28.03.2017
Odsłon: 1151
Składniki
- 1 szklanka suchej kasy kuskus
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 2 garści mrożonej warzywnej mieszanki chińskiej
- 1 cebula
- pół łyżeczki czarnuszki (opcjonalnie)
- pół łyżeczki kurkumy
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem (1 cm ponad kaszę), przykrywamy talerzem. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy ją solą, pieprzem i kurkumą. Kurczaka i pokrojoną w kostkę cebulę wrzucamy na patelnię i smażymy na mocnym ogniu do zrumienienia, dodajemy warzywa, smażymy wszystko 4 minuty. Kuskus rozdrabniamy widelcem i dodajemy do niego zawartość patelni, doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem, mieszamy. Na koniec wszystko można posypać czarnuszką.
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 28 marca 2017Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię takie połączenie <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 28 marca 2017Zgłoś do usunięcia
Przepyszne połączenie <32 Kto głosował? | Odpowiedz