Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z mięsem mielonym

Leczo z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10923

Dodano:

Odsłon: 23532

Leczo z mięsem mielonym

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego (ja użyłam łopatki wieprzowej)
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 cukinia
  • 1 duża papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne (lub więcej)
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki
  • sól
  • oliwa
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Leczo z mięsem mielonym

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek w plasterki, smażymy je do zrumienienia. Dodajemy do tego mięso, obsmażamy. Paprykę i cukinię kroimy w dużą kostkę, dorzucamy do mięsa, smażymy jakieś 3 minuty. Wszystko zalewamy passatą i wodą, dodajemy przyprawy i natkę, gotujemy na wolnym ogniu 15 minut. Jeżeli leczo wyszło za gęste (dzięki, tolada :D), dolewamy więcej wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 maja 2017 Jak go zwał, tak go zwał, ale ślinka cieknie... Zabrałem do swoich... Nawiasem, ja normalnie wodą potrawy rozrzedzam, a ty widzę, chcesz zagęścic... Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń