Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki kurczaka w cieście francuskim

Pałki kurczaka w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1005

Dodano:

Odsłon: 12082

Smaczne podudzia z kurczaka owinięte w chrupiące ciasto francuskie znakomicie sprawdzą się na obiad lub jako przekąska

Składniki

  • 6 podudzi z kurczaka
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
  • papryka słodka
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • olej
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Podudzia myjemy, osuszamy oraz nacieramy solą, pieprzem, słodką papryką i odrobiną oleju. Odstawiamy do zamarynowania na co najmniej godzinę. Po tym czasie obsmażamy podudzia na złoty kolor z gałązką rozmarynu i odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto francuskie dzielimy na 6 pasków. Każdą pałkę kurczaka owijamy w ciasto francuskie, tak aby paski zachodziły jeden na drugi. Następnie podudzia układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez około 40 minut.
    Smacznego!

  2. Więcej smacznych przepisów i zdjęc znajdziesz na: http://oobzarciuch.blogspot.com/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń