Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy z gruszkami

Racuchy z gruszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10197

Dodano:

Odsłon: 4091

Racuchy z gruszkami

Składniki

  • 3 dojrzałe gruszki
  • 500 ml zsiadłego mleka
  • 350 g mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • olej rzepakowy
  • cukier do posypania (ja użyłam trzcinowego)
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko i jajka mieszamy ze sobą. Dodajemy do tego sypkie składniki, dokładnie mieszamy, uzyskując gładką masę. Gruszki myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę (ja ich nie obierałam), dodajemy do ciasta, mieszamy. Na patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń