Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowy w musztardzie

Przepis dnia 2020-03-15
Schabowy w musztardzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 555 Ocena: 11160

Dodano:

Odsłon: 8288

Kotlety w majonezie cieszyły się dużą popularnością tak, więc postanowiłam iść za ciosem i przygotować kolejną smaczną wersje, tym razem schabowy w musztardzie z dodatkiem czosnku. Polecam na niedzielny obiad, nie tylko schabowy tradycyjny może się obronić, wersja z musztardą może go nawet przebić.

Składniki

  • 6 plastrów schabu
  • 2 łyżki musztardy u mnie sarepska
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie ulubiona przyprawa do wieprzowiny
  • 4 jajka
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schabowy w musztardzie

Przygotowanie

  1. Każdy plaster schabu, rozbić na deseczce, na grubość ok. 8 mm. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem, można użyć opcjonalnie ulubionej przyprawy do wieprzowiny.
    Każdy plaster schabu posmarować musztardą oraz natrzeć obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

  2. Tak przygotowane mięso można przykryć folią i wstawić na noc do lodówki, lub na kilka godz.
    Na talerzu roztrzepać jajka, w osobny talerz wsypać mąkę pszenną.

  3. Mięso obtoczyć w mące, w jajku i jeszcze raz w mące i jajku. Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano, na średnim ogniu.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń