Do góry

Desery Przepis na:

Delikatny kryształek

Delikatny kryształek

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 392

Dodano:

Odsłon: 1039

W sam raz na lato, takie lekkie i orzeźwiające.

Składniki

  • Biszkopt:
  • 5jaj
  • 1szkl mąki tortowej
  • 1szkl cukru
  • 1budyń śmietankowy
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 0,5l kremówki 30
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • 2łyżki żelatyny(na 1/2szkl gorącej wody)
  • 1galaretka Zielona
  • 1galaretka czerwona
  • 1galaretka żółta
  • 1galaretka pomarańczowa
  • Dodatkowo:
  • Cukier puder
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka, a następnie sypkie produkty. Wymieszac ręcznie. Piec 30min w 175C. Po upieczeniu biszkopt przecinamy na pół.

  2. Galaretki każdą w osobnym pojemniku rozpuszczamy w 1, 5szkl gorącej wody. Zostawiamy do całkowitego stężenia. A następnie kroimy w średnie kosteczki.
    Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, zostawiamy do lekkiego stężenia i łączymy z masą. Na koniec wrzucamy kostki wszystkich galaretek, wymieszać ręcznie.
    Wylać na biszkopt i przykryć 2częścią biszkoptu. Górę ciasta posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń