Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry na wodzie wychodzą chrupiące i długo po wystudzeniu zachowują chrupkość, a do tego mogą je jeść osoby nietolerujące mleka.
Oddzielić żółtka od białek i zmiksować je z cukrem, następnie miksując dodać olej i wodę.
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać z płynną masą i zmiksować na jednolite ciasto bez grudek.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, połączyć z powstałą wcześniej masą i delikatnie wymieszać łyżką (nie miksować).
Piec w nagrzanej gofrownicy o mocy 1200 W 7 minut bez jej otwierania lub zgodnie z wytycznymi posiadanej gofrownicy.
Po upieczeniu gofry wystudzić na kratce i nie układać jeden na drugim, gdyż stracą chrupkość.
Gofry podawać, z czym kto lubi, mogą to być: owoce, konfitura, cukier puder, bita śmietana.
Taka piękna pogoda, że aż się prosi o desery kojarzące z latem. Z dodatkiem p...
Odsłon: 377
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 232
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17164
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 93
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 107
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 67
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 232
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17164
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 93
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 107
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 67
Składniki
Oddzielić żółtka od białek i zmiksować je z cukrem, następnie miksując dodać olej i wodę.
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać z płynną masą i zmiksować na jednolite ciasto bez grudek.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, połączyć z powstałą wcześniej masą i delikatnie wymieszać łyżką (nie miksować).
Piec w nagrzanej gofrownicy o mocy 1200 W 7 minut bez jej otwierania lub zgodnie z wytycznymi posiadanej gofrownicy. Po upieczeniu gofry wystudzić na kratce i nie układać jeden na drugim, gdyż stracą chrupkość.
Gofry podawać, z czym kto lubi, mogą to być: owoce, konfitura, cukier puder, bita śmietana.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 107
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 101