Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki nadziewane ciemną czekoladą, polane białą czekoladą.
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 205
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1217
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 380
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 205
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1217
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 380
Składniki
Suche i mokre składniki wymieszałem osobno. W jednym naczyniu mąka, cukry i proszek w innym mleko, olej i jajka. Następnie mokre dodałem do suchych i połączyłem. Używam foremki do muffin na 12 sztuk i tyle właśnie mi wychodzi z tej ilości ciasta.
Foremkę delikatnie natłuściłem margaryną, wlałem ciasto do połowy, na to położyłem kostkę czekolady i przykryłem ciastem. Piekłem około 25 minut, bez termoobiegu w temperaturze 180 stopni. Muffinki należy studzić przy uchylonych drzwiczkach w piekarniku, nie lubią one nagłej zmiany temperatury i mogłyby opaść. Ponadto po ostygnięciu bardzo łatwo wychodzą (wręcz wypadają) z foremki.
Białą czekoladę rozpuściłem z łyżką masła i łyżką mleka, polałem nią mufiny a wierzch posypałem startą ciemną czekoladą. Inne propozycje mufinek: https://smaker.pl/ksiazka-kucharska-muffinki,1950855.html
Przepisy Desery
Desery
Mazurek Wielkanocny
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Mazurek Wielkanocny
Mazurek Wielkanocny to tradycyjne ciasto którego nie może zabraknąć na Wielka...
Odsłon: 70
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 497