Do góry

Desery Przepis na:

Rurki półfrancuskie

Rurki półfrancuskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 444

Dodano:

Odsłon: 793

Szybko znikają z talerza

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • Kostka margaryny
  • Szklanka śmietany
  • Dżem
  • Cukier puder
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę posiekać na mąką,dodać śmietanę i wyrobić gładkie ciasto. Gdy będzie lepiło się do rąk to dosypać mąki.

  2. Ciasto rozwałkować, pokroić w kwadraty. Każdy kwadrat posmarować dżemem i zwinąć w rurkę.

  3. Rurki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia spojeniem do dołu. Piec do czasu zarumienienia się rurek. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń