Do góry

Desery Przepis na:

Smerfetka jagodowa na wiśniowym spodzie

Smerfetka jagodowa na wiśniowym spodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 344

Dodano:

Odsłon: 1408

Puszysty biszkopt wiśniowy przełożony masą z kremówki Z jagodami a to wszystko wypełnione niebieską galaretką.

Składniki

  • 5jaj
  • 1/2szkl cukru
  • 1/2szkl mąki pszennej
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1budyń wiśniowy
  • Masa kremowa:
  • 0,5l kremówki
  • 200g jagód
  • 1/2szkl cukru
  • 1galaretka wiśniowa
  • Dodatkowo:
  • Jagody
  • 2galaretki niebieskie
  • Dżem wiśniowy
  • Do nasączenia
  • 1szkl wody Z cytryną
> 6 os. > 60 min średnie drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Zmiksuj. Dodaj suche składniki i wymieszaj ręcznie. Piec 25min w 170C. Po upieczeniu nasączyć i wyłożyć warstwę dżemu.

  2. Masa kremowa: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier. Galaretkę rozpuścić w 1/2szkl wody. Pozostawić do lekkiego stężenia i połączyć z masą. Dodać umyte jagody. Wylać na biszkopt.

  3. Na masę wyłożyć jagody i zalać tężejącymi galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń