Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy własnej roboty, gęsty, bez ulepszaczy, gotowy w pięć minut. Można przyprawić go na wiele sposobów, według własnych upodobań kulinarnych. Z dodatkiem szczypty kurkumy będzie miał piękny kolor.
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 549
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 228
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 406
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3803
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4217
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 549
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 228
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 406
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3803
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4217
Składniki
Do wysokiego naczynia, np. słoiczka 3/4l wbijamy jajko i dodajemy cukier, sól, musztardę, sok z cytryny i kurkumę. Następnie blenderem miksujemy składniki w słoiczku. Kiedy są już dobrze połączone dolewamy cienkim strumieniem olej, nie przerywając miksowania, aż wyczerpiemy cały olej i masa zgęstnieje. Gotowe !
Wszystkie składniki majonezu przed połączeniem muszą mieć temperaturę pokojową, inaczej majonez może się zwarzyć. Olej lejemy powoli, małymi porcjami. Szklanka oleju czasami nie wystarczy, bo np. jajko było dosyć duże, lub użyliśmy dużo dodatków. Nie bać się, dolać więcej oleju. Majonez musi być aksamitny i gęsty.
Jeśli chcemy mieć majonez ekstra dodajmy różne przyprawy, inicjatywa należy do Nas! Dodatki używamy wg uznania, np. robimy majonez czosnkowy lub czerwony z papryką w proszku lub żółty z kurkumą czy klasyczny bez przypraw dających wyrazisty smak i kolor.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Sos chrzanowy
Dodatki
Polewa czekoladowa
Dodatki
Zakwas na żurek
Dodatki
Jajka z chrzanem
Sos chrzanowy
Aromatyczny kremowy Sos do potraw zimnych jak i ciepłych do mies, warzyw i ja...
Odsłon: 30
Polewa czekoladowa
Uniwersalny przepis na czekoladową polewę. Świetnie sprawdzi się do tortów, w...
Odsłon: 6508