Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywny pasztet z ciecierzycy z dodatkiem słodkich elementów
Ciecierzycę dzień wcześniej moczymy w wodzie i zostawiamy na noc.
Następnie gotujemy w osolonej wodzie do całkowitej miękkości. Odcedzamy i przerzucamy do miski.
Dodajemy płatki owsiane, jajko, kilka oliwek, pokrojoną paprykę oraz buraki.
W międzyczasie na patelni z dodatkiem oliwy przesmażamy cebulę z dodatkiem miodu. Przesmażoną cebulę dodajemy razem z resztą składników do miski z ciecierzycą.
Następnie doprawiamy wszystko kurkumą dla jeszcze bardziej intensywnego koloru, chili pieprz cayenne, zwykłym pieprzem, bazylią oraz kminem rzymskim.
Na samym końcu wszystko blendujemy na gładką masę (jeśli pasztet okazałby się za rzadki dodajemy więcej płatków). Przerzucamy do wcześniej wysmarowanej oliwą keksówki i wrzucamy do nagrzanego do 190 – 200 stopni piekarnika na ok. 50 minut.
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 59
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7430
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16745
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 59
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7430
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16745
Składniki
Ciecierzycę dzień wcześniej moczymy w wodzie i zostawiamy na noc.
Następnie gotujemy w osolonej wodzie do całkowitej miękkości. Odcedzamy i przerzucamy do miski.
Dodajemy płatki owsiane, jajko, kilka oliwek, pokrojoną paprykę oraz buraki.
W międzyczasie na patelni z dodatkiem oliwy przesmażamy cebulę z dodatkiem miodu. Przesmażoną cebulę dodajemy razem z resztą składników do miski z ciecierzycą.
Następnie doprawiamy wszystko kurkumą dla jeszcze bardziej intensywnego koloru, chili pieprz cayenne, zwykłym pieprzem, bazylią oraz kminem rzymskim.
Na samym końcu wszystko blendujemy na gładką masę (jeśli pasztet okazałby się za rzadki dodajemy więcej płatków). Przerzucamy do wcześniej wysmarowanej oliwą keksówki i wrzucamy do nagrzanego do 190 – 200 stopni piekarnika na ok. 50 minut.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kiełbasa kanapkowa gruba parzona.
Dodatki
SOS do grilowanych mięs, ale nie tylko
Dodatki
Twaróg wędzony według Ewy Wachowicz
Dodatki
Sałatka ziemniaczana jakiej jeszcze nie jedliście.
Kiełbasa kanapkowa gruba parzona.
Bardzo smaczna kiełbasa kanapkowa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędz...
Odsłon: 28
SOS do grilowanych mięs, ale nie tylko
Bez tego sosu nie może odbyć się żadne spotkanie przy grillu. Pasuje on także...
Odsłon: 171