Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone buraki. Doskonałe do barszczu i surówek.
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 104
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1062
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 381
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 28022
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 53
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 104
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1062
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 381
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 28022
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 53
Składniki
Warto upiec buraki w łupinach w piekarniku, a potem użyć je do sałatki lub barszczu. Buraki z pieca mają głębszy, szlachetniejszy smak niż gotowane. Nie tracą też tylu wartości odżywczych. Zatrzymują intensywny, rubinowy kolor. Do pieczenia wybieramy bulwy mniej więcej równej wielkości, aby czas pieczenia był taki sam. Myjemy dobrze buraki, osuszamy i smarujemy olejem, trzeba je trochę natłuścić. Zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 °C do miękkości, czyli od 30 do 50 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości buraków. Patyczkiem do szaszłyków sprawdzamy, czy są miękkie. Jeśli patyczek wbijany, wchodzi miękko w buraka, burak jest upieczony. Studzimy buraki, obieramy z łupin i gotowe!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Cukinia po grecku
Dodatki
Pasta Orco spino
Dodatki
Sos pieczeniowy Jamiego Olivera
Dodatki
Sos chrzanowy
Cukinia po grecku
Może stanowić pyszny dodatek do ryżu, bądź być podana na zimno jako sałatka.
Odsłon: 198
Pasta Orco spino
Pasta Orco spino con tonno, włoski makaron jeżyki, zrobiony na tarce. Makaro...
Odsłon: 198