Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i łatwo je zrobisz. Przy małym nakładzie środków otrzymasz pyszny napój lub deser. Świetnie chłodzi i gasi pragnienie, dodaje energii ale nie rozgrzewa tak jak zwykła kawa.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 48
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1515
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 300
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3288
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 627
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 48
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1515
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 300
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3288
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 627
Składniki
Wsyp kawę, cukier, lód i mleko do pojemnika. Zakręć dobrze zakrętkę. Potrząsaj energicznie aż całość mocno się spieni i zwiększy objętość a lód się rozpuści.
Gotowy napój rozlej do wąskich i wysokich szklanek lub pucharków. Brzegi można ozdobić maczając je w wodzie a potem w cukrze. Można pić przez słomkę lub bezpośrednio z naczynia.